PL UK
Millano

Półprodukty

Portfolio Millano Group to nie tylko standardowe wyroby czekoladowe, to również półprodukty cukiernicze. Stanowią one nieodzowny element świata cukiernictwa i piekarnictwa. Oferta obejmuje kremy cukiernicze, polewy cukiernicze i polewy czekoladowe w formie płynnej i zestalonej oraz czekolady w formie płynnej i zestalonej.

Kremy cukiernicze

Kremy cukiernicze, dzięki zastosowaniu wysokiej jakości składników, tworzą unikalne kompozycje smakowe. Stosowane są w szeroko pojętym cukiernictwie jako składnik wpływający na smak, aromat i barwę. Stanowią idealne dopełnienie tortów i biszkoptów. Znakomicie sprawdzają się również jako masy do przekładania.

Opakowanie jednostkowe stanowi karton o masie 12 kg.

Polewy czekoladowe

Polewy czekoladowe służą do oblewania i dekoracji szerokiej gamy wyrobów piekarskich i cukierniczych. Stanowią nieodzowny element dekoracyjny tortów i ciast. Podkreślają ich indywidualny charakter i wydobywają smak. Dostępne są polewy z czekolady białej, deserowej i mlecznej.

Opakowanie jednostkowe stanowi czterowarstwowy worek papierowy o masie 20 kg.

Czekolady

Posiadamy w swojej ofercie kilka rodzajów czekolad o klasycznych recepturach i uniwersalnym zastosowaniu. Portfolio produktów zawiera propozycje czekolad mlecznych, deserowych oraz białych w postaci zestalonej, o różnej procentowej zawartości kakao. Czekolady przeznaczone są do oblewania wszelkiego rodzaju galanterii czekoladowej, np. batonów, cukierków, pianek oraz pieczywa cukierniczego, np. ciastek. Jest to idealny półprodukt, który można stosować do formowania wyrobów czekoladowych, tj. tabliczek, figurek, jajek i kulek oraz pralin.

Opakowanie jednostkowe stanowi czterowarstwowy worek papierowy o masie 10 kg lub 20 kg.